Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 decembrie 2015

EBS - Trendul ascendent este in pericol

Titlurile Erste Bank au parasit ieri intervalul strans de consolidare in care au evaluat in ultima luna de tranzactionare. Strapungerea suportului s-a realizat printr-un Gap Down, sustinut de un volum peste medie. Toate acestea echivaleaza cu un semnal tehnic de vanzare, confirmat de alerta emisa de sistemul "ST Directional Volume". Incrucisarea negativa a oscilatorului zilnic cu linia sa de semnal reprezinta o alta confirmare si o anticipare a unor noi posibile contractii in perioada urmatoare. Chiar daca in imediata apropiere a inchiderii curente se afla un obstacol puternic, alcatuit din suportul 120.0 si linia de trend (verde), formatiunea grafica "Double Top" care se contureaza reprezinta un avertisment puternic privind potentiale deprecieri de amploare pe termen mediu! De altfel, intreaga imaginea de ansamblu arata ca un caz tipic de sfarsit de trend!
Daca obstacolul mentionat mai sus va fi la randul sau depasit, prima tinta a miscarii descendente va fi reprezentata de pragul psihologic 100.0, nivel sustinut doua retrageri Fibonacci si care ar trebui sa se constituie intr-un suport solid!
Avand in vedere cele de mai sus, este recomandabila o marcare, cel putin partiala, a profitului, in cazul unei reactii pozitive la suport, sau o iesire totala de pe acest emitent, in cazul strapungerii liniei de trend!