Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 septembrie 2015

DJIA - un nou semnal de alarma

Pe fondul pastrarii de catre FED a dobanzii de referinta la minimul istoric, in ziua de joi cotatia indicelui american DJIA a atins un nou maxim de dupa "lunea neagra" (24 august) si s-a apropiat la un fir de par de rezistenta "R". Pana la sfarsitul sedintei de tranzactionare pesimismul a revenit insa in piata si ziua a inchis in usoara scadere. Ziua de vineri s-a caracterizat printr-o presiune ridicata la vanzare, volumul atins fiind cel mai ridicat din acest an!
In acest context, sistemul "ST Trades Advisor" a emis o alerta negativa care se suprapune peste cea a "ST Directional Volume".  Este identificata astfel o presiune ridicata la vanzare care anticipeaza o continuare a deprecierii pretului in perioada imediat urmatoare.
Din punct de vedere tehnic vestile proaste nu se opresc aici. Ruperea suportului formatiunii "Bearish Pennant" indica sfarsitul reactiei pozitive si atrage atentia asupra nivelului 13,500 ca potential target. Acesta se afla in imediata apropiere a retragerii Fibonacci 38.2% (~13,800) aferenta trendului ascendent din perioada 2009 - 2015, despre care aminteam in analiza precedenta. Cum indicele evolueaza sub media mobila la 200 de zile, iar indicatorul "DPO(55)" sub valoarea zero, nu exista motive de optimism. In plus, o contractie sub minimul din 24 august va conferi o probabilitate ridicata de validare a scenariului in care indicele va cobori sub pragul de 14,000 de puncte.