Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 iunie 2015

SIF1 - Buy Signal

In ultima zi de tranzactionare a saptamanii, titlurile SIF Banat-Crisana s-au apreciat cu +1.5% si au inchis la un nou maxim al ultimei luni. Aceasta ascensiune a fost insotita de o crestere evidenta a volatilitatii si a volumului, ceea ce indica o posibila reluare a trendului pozitiv in urmatoarele cateva zile.
Daca aruncam un ochi pe graficul saptamanal, observam ca sistemul "ST Trades Advisor" atentioneaza asupra unui dezechilibru in favoarea cumparatorilor la acest nivel al pretului. De altfel,  in graficul zilnic acest sistem a emis o atentionare bullish pentru termenul foarte scurt. In acest context, "ST Directional Volume" a emis, la randul sau, un semnal de tranzactionare, sustinut de evolutia mediilor mobile si a indicatorului RSI(14). Se creaza o conjuctura de iesire a cotatiei din consolidare, care a caracterizat evolutia cursului in ultimele saptamani, printr-o strapungere a rezistentei.
In cazul validarii ipotezei, prima tinta a pretului este reprezentata de intervalul 1.6 - 1.615, identificat cu ajutorul uneltelor Fibonacci. Acest obiectiv nu are sustinerea unei linii de reactie si are doar un caracter orientativ.











Upgrade:
La cateva ore dupa ce aceasta analiza a fost postata, ministrii de finante din zona Euro au refuzat sa mai pasuiasca Grecia. In aceste conditii este recomandabil a se astepta deschiderea de luni a burselor europene inainte de a se lua o eventuala decizie de cumparare!