Faceți căutări pe acest blog

duminică, 8 februarie 2015

BCC - miscarea descendenta se supraincalzeste

Titlurile Bancii Carpatica au inregistrat o apreciere consistenta in perioada noiembrie 2012 - septembrie 2014, perioada in care pretul a crescut cu +157.14%. Cum preluarea bancii de catre Nextebank se transforma incet incet din zvon intr-o poveste cu final nefericit, investitorii au inceput sa renunte la actiunile acumulate in anii precedenti. Drept urmare, cotatia a scazut cu -30.0% in ultimele 5 luni.
Intrebarea care se pune acum este: Unde se va opri aceasta depreciere?
Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, trendul ascendent a fost compus din 5 valuri. In consecinta, conform teoriei, corectia curenta ar trebui sa fie formata din 3 valuri. In acest moment ne aflam in cel de-al treilea val, iar pretul a intrat in intervalul delimitat de retragerile 50% si 61.8%, zona tipica pentru sfarsitul unei astfel de evolutii. Formatiunea candlestick "8 to 10 New Price Low", inregistrata la sfarsitul acestei saptamani, atentioneaza, la randul ei, asupra unei supraincalziri a miscarii descendente si a apropierii de un bottom. Este inca prematur sa dam un reper mai strans cat timp nu se va inregistra un bullish crossover in graficul oscilatorului din partea inferioara a imaginii. Se poate spune totusi ca banda de reactie (verde) reprezinta o zona in care ar putea fi luata in considerare o decizie de acumulare. Pe de alta parte, retragerea Fibonacci 61.8% se suprapune practic peste extensia 161.8% a valului "1 or A", tinta maxima a potentialului val "C". Impreuna compun un suport foarte puternic, care este in acelasi timp si un reper in functie de care vom putea aprecia daca miscarea corectiva se va transforma sau nu intr-un trend negativ pe termen mediu si lung.
In consecinta, titlurile BCC pot fi avute in vedere la cumparare de catre speculatorii agresivi si investitorii pe termen foarte scurt daca vor fi inregistrate conditiile expuse mai sus (crossover in graficul oscilatorului + pretul deasupra ret. Fib. 61.8%). Stop Loss-ul va fi fixat imediat sub nivelul 0.054.