Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 decembrie 2013

SIF2 - Buy

Decizia de ieri a FED de reducere a stimulentului monetar incepand cu luna ianuarie 2014 a avut un efect pozitiv asupra bursei autohtone, ca de altfel asupra burselor de actiuni in general.
La inceputul lunii decembrie spuneam ca mi-am lichidat detinerile la SIF3 in asteptarea unui semnal de cumparare pe actiunile mai rapide. Astazi au fost generate semnale clare pe 3 dintre cele 5 SIF-uri si am reintrat in piata. Unul dintre emitentii vizati a fost SIF2.
Dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos, cotatia titlurilor SIF Moldova a inregistrat un "Gap up" in zona de suport. Miscarea este insotita de un volum ridicat (peste dublul mediei) si de o evolutie pozitiva a oscilatorului zilnic. Chiar daca pe termen mediu (3-12 luni) exista dubii privind sustenabilitatea trendului curent (Weekly Stoch evolueaza in zona de supracumparare), pe termen scurt (1-3 luni) perspectivele sunt pozitive. Primul target "natural" este reprezentat de nivelul topului din martie, care se suprapune practic peste proiectia Fibonacci 61.8% a valului ascendent dezvoltat in perioada octombrie - decembrie 2013. Daca gap-ul de azi nu va fi inchis in urmatoarele cateva zile sau valoarea 1.455 va fi depasita, semnalul de astazi va fi considerat valid si probabilitatea ca tinta de pret sa fie atinsa va creste semnificativ.