Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 9 februarie 2013

SIF1 - ipoteza Andrews

Astazi o sa ma abat putin de la metoda de analiza cu care v-am obisnuit si o va prezint graficul saptamanal al SIF1 intr-o "lumina" noua. Am apelat pentru asta la o unealta de analiza pe care o folosesc mai mult in piata Forex si anume Andrews' Pitchfork. Desi imaginea de mai jos necesita mai multa atentie pentru a fi inteleasa, lucrurile sunt cat se poate de clare! Pe termen lung, pragurile Schiff Pithfork (varianta modificata a Andrews' Pitchfork) reprezinta reperele majore. Se observa cum cotatia a conturat extreme importante (top-uri si bottom-uri) in preajma lor. Tendinta curenta este de apreciere catre Lower Median Line (boldata).
Pentru urmarirea trendului ascendent inceput in octombrie 2011 am trasat Andrews' Pitchfork folosind extremele ABC. Prima tinta a cotatie este linia punctata (50%) ce va tranzita in urmatoarele 1-5 saptamani nivelul 1.37 identificat ca target intr-o analiza anterioara. Dupa depasirea, la inceputul acestui an, a Median Line, acesta ar putea fi numai unul intermediar in drumul natural catre Upper Median Line (boldata).

In sfarsit, pentru urmarirea trendului pe termen mediu am trasat din nou Andrews' Pitchfork, folosind ca punct de plecare 07 octombrie 2011. Dupa ce pretul a testat Lower Median Line la sfarsitul anului trecut, el si-a reluat ascensiunea catre linia 50% (boldata) din care ricosase anterior.

Toate cele trei praguri boldate se intersecteaza in jurul datei de 26 aprilie in intervalul Fibonacci de target (1.55-1.60) alcatuind o rezistenta extrem de puternica!

Concluzie: Cotatia se afla in continuare in trend ascendent, avand ca tinta pentru saptamanile urmatoare nivelul 1.37. Daca acesta va fi depasit, probabilitatea ca evolutia ascendenta sa continue in urmatoarele 2 luni catre intervalul 1-55-1.60 devine ridicata. Reperele de urmarit pentru validarea acestei ipoteze sunt Lower Median Line, cu rol de prim suport, si oscilatorul din partea inferioara a imaginii.