Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 28 iulie 2012

SNP - in asteptarea semnalului

In 2006, la un an dupa ce am achizitionat Amibroker, am cumparat de la Archer Analysis si licenta pentru Bull's-Eye Broker pentru a studia graficele point & figure. Pentru cine nu stie, acest tip de analiza elimina variabila timp in studiul miscarii pretului si se adreseaza investitorilor pe termen lung. O folosesc doar ocazional, atunci cand graficele traditionale genereaza semnale contradictorii.
Pentru astazi am ales SNP, o actiune cu un pret nemeritat de jos, in opinia mea, si cu perspective extrem de bune pe termen lung.
Dupa cum se observa in grafic, pretul se misca lateral pe un palier de consolidare. Intr-o astfel de perioada semnalele emise de indicatori sunt contradictorii in analiza clasica. In varianta point & figure pattern-urile au o importanta foarte mare, mai mare decat liniile de trend. In cazul SNP iesire din consolidare va genera:
- o formatiune pozitiva "Triple Top Breakout" daca pretul va atinge 0.39 la inchidere. In acest scenariu ne vom astepta ca ascensiunea sa continue pana la nivelul 0.41.
- o formatiune negativa "Double Bottom Breakdown" va fi dezvoltata in momentul in care cotatia va atinge 0.365. In acest caz 0.345 este target-ul vizat.
Cum mediile mobile evolueaza ascendent iar cea scurta se afla deasupra celei lungi, ipoteza pozitiva beneficiaza de o probabilitate mai ridicata de confirmare.