Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 mai 2012

DJIA - un posibil reper

Lucrurile devin tot mai interesante pe bursa romaneasca. In momentul de fata asistam la o consolidare prelungita la top, ceea ce anticipeaza miscari ample in urmatoarele luni.
SNP s-a depreciat dupa anuntarea unui profit record la trimestru (vanzare pe stire?), in conditiile unui volum ridicat dar, pe ansamblu, blue-chips-urile s-au mentinut destul de bine. Un indiciu privind directia viitoare de evolutie ni-l poate oferi indicele american ^DJI, pe care l-am ales pentru analiza zilei
Dupa cum se observa in grafic, tendinta acestuia e de a contura un "Double Top" cu consecinte bearish puternice in cazul penetrarii nivelului 12,647. In acest caz, va trebui luata in calcul o depreciere de cca. 300-400 de puncte, intr-un interval de 1-2 luni. Chiar daca linia de atentionare "WL-1" ar putea, initial, sa impiedice o miscare negativa accelerata, definitivarea formatiunii grafice enuntate mai sus va mari presiunea vanzatorilor din piata in vederea atingerii target-ului. Consecintele la bursa de la Bucuresti se vor vedea imediat, dupa cum s-a putut observa, de altfel, si in cursul zilei de astazi.