Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 6 august 2011

DJIA - apocalipsa, ep. II?

Vineri am vazut cu totii (din nou) influenta majora a bursei americane asupra celei autohtone. De aceea, identificarea perspectivelor acesteia pentru lunile urmatoare le consider foarte importante pentru investitorii (tot mai putini) care sunt activi la BVB.
Asa cum se observa in graficul saptamanal, cotatia a ajuns la un suport extrem de important care ar putea determina o reactie tehnica pozitiva. Avand in vedere ca evolutia indicelui, inceputa in 2009, a dezvoltat valuri Elliott extrem de bine conturate, este absolut necesar ca acesta sa nu inchida sub 11,200 in perioada urmatoare. Daca acest nivel va fi depasit, valurile "1 or A", "2 or B" si "3 or C" vor fi deveni A-B-C, caracteristice unei miscarii corective aferente trendului descendent din perioada 2007-2009.















In favoarea acestei ipoteze stau urmatorii factori:
- valul "3 or C" este mai mic decat "1 or A" atat ca lungime cat si ca perioada de dezvoltare
- oscilatorii sunt bearish si favorabili unor noi deprecieri
- cresterea brusca a volatilitatii
- incrucisarea indicatorilor DI- cu DI+ , avand ADX intre ei (nu apare in grafic)
Daca ipoteza va fi validata, cotatia se poate deprecia rapid catre nivelul 9,000 de puncte. Intr-un astfel de scenariu BET-FI va cadea cu aprox. -20% fata de nivelul actual, catre valoarea 16,000 de puncte (target-ul natural al formatiunii "Head & Shoulders").