Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 iulie 2010

Asteptari de iulie

Asa cum anticipam in precedentul articol, valul B a fost conturat in urma unui rally abrupt care a durat circa 2 saptamani. Incapand cu 22 iunie piata a inceput sa dezvolte valul C, fapt care anticipeaza o evolutie bearish in luna iulie.












Am atasat graficul zilnic al DJIA, indicele care influenteaza majoritatea burselor occidentale si care este "copiat" cu acuratete si de indicii autohtoni reprezentativi.
Cotatia a ajuns la un suport solid format din nu mai putin de 4 praguri Fibonacci. Un ochi aruncat catre oscilator ne indreptateste sa asteptam o reactie ascendenta catre pragul psihologic 10.000 puncte (cotatia reala). In acest moment exista 2 variante de lucru:
  • daca va fi depasita valoarea 10.250 puncte putem considera valul C incheiat si intrarea bursei americane (implicit si a celei romanesti) intr-un nou trend ascendent
  • daca indicele se va desprinde descendent de actualul suport cotatia isi va continua evolutia descendenta catre nivelul 9.000 puncte, unde exista o probabilitate majora sa fie conturat un bottom major. Aceasta varianta este mai plauzibila.
In aceste conditii se poate specula Long pe termen scurt in cazul in care vom asista la o reactie ascendenta la actualul suport, urmand a ne adapta strategia in functie de potentiala reactie a indicelul la pragul psihologic 10.000.

Nota:
Cotatiile furnizate de ICM MetaTrader sunt cu aprox. 60 de puncte sub cele reale.