Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 30 septembrie 2017

Emmen Project EA - Promisiuni

In luna septembrie a fost inregistrat cel mai mare profit lunar din cele 5 luni de utilizare a algoritmului: +178.16 $, rezultat care aduce randamentul din nou in teritoriu pozitiv: +19.23 % (+134.02 $). In acest moment pot spune ca performantele se apropie de cele istorice obtinute in teste, fiind totusi inca sub asteptari. Deja m-am gandit la un nume pentru acest "robot", nume pe care il va capata abia dupa ce va trece cu bine si peste urmatoarea luna.

duminică, 17 septembrie 2017

SNN - scenariul bearish este mai probabil

Dupa evolutia spectaculoasa din 08 si 11 septembrie, entuziasmul cumparatorilor s-a redus semnificativ in ultimele doua zile ale saptamanii curente. Anuntul guvernantilor privind solicitarea de noi dividende a distorsionat piata si a intrerupt miscarea descendenta in care se angrenasera cotatiile emitentilor din sectorul energetic. In acest moment stirea pare sa se fi disipat in piata dupa ce investitorii au trecut de la analiza la cald la cea la rece.
In ceea ce priveste emitentul Nuclearelectrica, ultima lumanare saptamanala este aproape identica cu cea din urma cu 5 saptamani care a marcat sfarsitul ultimului segment ascendent. Cum pretul coborase deja sub nivelul valului "1 or A" este mai probabil sa asistam la o depreciere catre 6.3 decat la o apreciere peste 8.0 (pattern-ul "abc" este mai probabil decat "1-5"). De altfel, banda de valori cuprinsa intre 7.6 si 8.0 reprezinta un interval de rezistenta puternic care, daca nu va fi depasit pana la jumatatea lunii octombrie, va ramane o referinta majora pe termen lung. Pentru zilele urmatoare este foarte important de urmarit daca Gap Down de joi va fi sau nu inchis. In primul caz ne vom putea astepta la o revenire a pretului in preajma topului, in timp ce al doilea scenariu va anticipa o testare a suportului, cel mai important reper in functie de care se va putea lua o decizie tehnica argumentata de tranzactionare.


duminică, 10 septembrie 2017

ATB - target 0.51 lei

Titlurile Antibiotice s-au depreciat cu -1.5% in ultima saptamana si au inchis la 0.54 lei. Coborarea cotatiei sub minimul intervalului de consolidare din prima jumatate a acestui an reprezinta o avertizare in sine si o confirmare a divergentei negative pret-MACD. Desi trecerea datei de inregistrare pentru dividende a deformat graficul,generarea simultana a mai multor mesaje bearish anticipeaza noi deprecieri pe termen scurt, avand ca prima tinta retragerea 50% (0.51 lei). La randul lor, volumele din ultimele doua saptamani sunt rosii si au depasit media, fapt care ne indica existenta unei presiuni la vanzare.

duminică, 3 septembrie 2017

TEL - incert pe termen mediu

Cotatia actiunilor Transelectrica se afla cu -6.0% sub inchiderea anului trecut, castigul net Buy&Hold (cu dividende) fiind de +1.3%, sensibil mai mic decat al indicelui BET-NG (+16.4%).
Dupa cum se observa in graficul de mai jos, in ultimii 3 ani pretul a evoluat intre pragurile "Upper Median Line" (UML) si Warning Line (WL+1), miscarea avand accente usor pozitive. In partea superioara a intervalului, WL+1 si ret. Fib. 61.8% se constituie intr-un obstacol dificil in calea aprecierii pretului, probabilitatea ca acesta sa fie depasit in urmatoarele luni fiind foarte redusa. In partea inferioara a intervalului regasim suportul grafic (albastru) si UML, cele doua praguri identificandu-se practic unul cu celalalt. Impreuna formeaza un suport puternic care va fi greu de strapuns intr-un context normal de piata, chiar daca pretul se afla in imediata sa vecinatate.
In conditiile in care miscarea de consolidare dureaza deja de cativa ani, ar trebui sa ne asteptam la variatii ample de pret pe termen mediu atunci cand unul dintre cele doua obstacole va fi depasit!

sâmbătă, 2 septembrie 2017

Emmen Project EA - O noua luna rosie

Rezultatul utilizarii algoritmului in luna august a fost de -109.62 $. In testul pentru aceasta luna, pierderea a fost de -101.66, ceea ce reprezinta o diferenta de 7.96 $ sau 0.88 $/trade. La nivelul celor 4 luni de utilizare, pierderea inregistrata este de -44.14 $, corespunzatoare unui randament de -5.47%. Apar in continuare diferente foarte mari in utilizarea algoritmului pe un broker strain (AAAX) si pe unul care activeaza in Romania (XTB). Lasand la o parte diferenta de spread (dubla in cazul ultimului), rezultatele obtinute pe XTB sunt sensibil mai slabe decat pe AAAX datorita aparitiei unor erori comune care cauzeaza inchiderea prematura a ordinelor pe profit. Inca nu am gasit o solutie de remediere a acestei probleme, dar voi cauta in continuare.