Privind insa un grafic, lucrurile par si sunt foarte simple: DJIA evolueaza pur tehnic sub presiunea marilor banci de investitii americane si, dupa parerea mea personala, a guvernului SUA.
Acesta este graficul care foloseste cotatiile saptamanale (inclusiv cele de pe futures) furnizate de ICM MetaTrader.

Se observa ca indicele evolueaza in ultimul val al unei formatiuni Elliott impulsive. In acest moment nu putem spune decat ca suntem foarte aproape de primul target. Oscilatorul se afla in zona de supracumparare, dar cat timp nu se inregistreaza un crossover negativ nu sunt motive sa abandonam pozitiile Long.
Sa privim mai indeaproape acest ultim val.

Vineri (23.04.2010) cotatia a strapuns o minirezistenta si a generat un nou semnal de acumulare. De aceasta data riscurile sunt ceva mai ridicate, deoarece ne aflam foarte aproape de primul target (identificat prin zona galbena). In plus, bara verticala marcheaza momentul cand acest ultim val va fi durat un timp egal cu cel necesar dezvoltarii valului 1.
Avand in vedere marimea intervalului tinta, recomand investitorilor cu toleranta ridicata la risc noi acumulari de contracte Long, cu un Stop Loss strans, fixat imediat sub minimul zilei de azi.
Nota:
Cotatiile furnizate de ICM MetaTrader sunt cu aprox. 60 de puncte sub cele reale.