Faceți căutări pe acest blog

duminică, 7 aprilie 2019

EL - ipoteze de lucru

Titlurile Electrica au avansat cu +2.4% in ultima saptamana si afiseaza un castig de +16.5% de la inceputul acestui an. Dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos, pretul a depasit printr-un "Gap-Up" media mobila la 89 de zile si a atins marginea inferioara a zonei de rezistenta. Cum oscilatorul este bullish iar mediile mobile la 3 si 7 zile (nu apar in grafic) au inregistrat un "Bullish Golden Cross", perspectivele pe termen scurt sunt pozitive.
Rezistenta curenta reprezinta un reper deosebit de important pentru dezvoltarea cotatiei pe termen mediu si lung. Astfel:
1. Daca aceasta va fi depasita se va pune capat evolutiei descendente incepute in Mai 2017 si se vor crea premizele unor noi ascensiuni catre tintele 12.0 si 12.7 lei. In ultimii 4 ani volumele cumulate ale tranzactiilor au inregistrat cele mai mari valori in banda de pret 11.7-12.2 lei. De aceea, in ipoteza in care cotatia va depasi rezistenta curenta, va fi de asteptat ca in zona de target 11.95-12.05 sa fie conturat un top local important de la care sa se inregistreze deprecieri semnificative inainte ca ascensiunea sa fie eventual reluata.
2. Daca nu va fi depasita, evolutia cea mai probabila pe termen mediu va fi una laterala, in intervalul 9-11.5 lei.