Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 septembrie 2017

TEL - incert pe termen mediu

Cotatia actiunilor Transelectrica se afla cu -6.0% sub inchiderea anului trecut, castigul net Buy&Hold (cu dividende) fiind de +1.3%, sensibil mai mic decat al indicelui BET-NG (+16.4%).
Dupa cum se observa in graficul de mai jos, in ultimii 3 ani pretul a evoluat intre pragurile "Upper Median Line" (UML) si Warning Line (WL+1), miscarea avand accente usor pozitive. In partea superioara a intervalului, WL+1 si ret. Fib. 61.8% se constituie intr-un obstacol dificil in calea aprecierii pretului, probabilitatea ca acesta sa fie depasit in urmatoarele luni fiind foarte redusa. In partea inferioara a intervalului regasim suportul grafic (albastru) si UML, cele doua praguri identificandu-se practic unul cu celalalt. Impreuna formeaza un suport puternic care va fi greu de strapuns intr-un context normal de piata, chiar daca pretul se afla in imediata sa vecinatate.
In conditiile in care miscarea de consolidare dureaza deja de cativa ani, ar trebui sa ne asteptam la variatii ample de pret pe termen mediu atunci cand unul dintre cele doua obstacole va fi depasit!