Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 martie 2017

BET-NG: prima atentionare

Incepand cu luna decembrie 2016, indicele energetic BET-NG a cunoscut o crestere sustinuta, castigand aprox. +20.0%. In acest moment, cotatia a ajuns la rezistenta care margineste inferior zona de consolidare din perioada oct. 2014 - aug. 2015. Aici a fost inregistrat primul Lower High de la declansarea ascensiunii curente, in conditiile in care oscilatorul a fost supracumparat in toata aceasta perioada. O astfel de conjunctura nu indica deocamdata o posibila schimbare de trend, ci doar o pierdere temporara de impuls care ar putea initia o miscare corectiva.
Se recomanda urmarirea cu atentie a cotatiei in urmatoarele saptamani! O inchidere sub precedentele trei minime ar confirma conturarea unui top si intrarea indicelui intr-o faza negativa de dezvoltare, moment in care investitorii pe termen scurt ar putea intra la vanzare pe emitentii din componenta.
Pentru speulatori, o scadere a cotatiei sub 667 de puncte in urmatoarele 2 zile ar definitiva o formatiune PFL (Peak Formation Low) in graficul zilnic, fapt care ar genera un prim semnal de vanzare!