Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 noiembrie 2016

EBS - previziuni pe termen mediu

Titlurile Erste Bank s-au depreciat cu -1.2% in ultima saptamana, pe fondul lipsei de interes la tranzactionarea acestui emitent. Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, pretul a ricosat la inceputul acestei luni din rezistenta (negru), apoi din linia mediana ascendenta ML (albastru-verzui), care se comporta ca un prag de reactie.
La ce sa ne asteptam in perioada urmatoare?
Cum oscilatorul este bearish, o retestare a Median Line este posibila. In ipoteza ca aceasta ar ceda in conditiile unei presiuni la vanzare, cotatia ar putea cobori pe termen mediu (3-12 luni) pana in intervalul cuprins intre retragerile 50% si 61.8%. Deoarece in aceasta zona intalnim alte doua praguri importante: Upper Median Line descendenta UML (roz) si -50% Internal Line ascendenta (albastru-verzui), probabilitatea ca miscarea corectiva sa contureze un bottom aici este foarte ridicata!
Pe de alta parte, pretul a testat rezistenta (negru) dupa 10 luni de la precedenta tentativa, o perioada mult mai mica decat cea scursa intre precedentele doua top-uri (24 luni). Cum bottom-ul din iulie  este deasupra celui precedent (oct. 2014), miscarea ascendenta ar trebui sa conduca la un nou atac asupra rezistentei, cu sanse mari de strapungere a pragului in drumul sau spre target-ul 142 lei.
Trebuie mentionat ca, in conditii normale de piata, ultimul scenariu beneficiaza de o probabilitate mai mare de validare decat cel precedent!