Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 august 2016

EL - susceptibil la noi deprecieri

Titlurile Electrica au scazut in ultima saptamana cu -1.4%, pe fondul unui volum aflat in sensibila scadere. Ultimele doua lumanari alcatuiesc un "Bearish Engulfing Line" si atentioneaza asupra unei posibile noi contractii si in saptamana care urmeaza!
In imaginea de mai jos se poate observa ca maximul atins in luna iulie se afla la nivelul proiectiei 100% a valului "1 or A" pornita din "2 or B". Acest nivel corespunde mai degraba unui val "C" decat unui val "3". In consecinta, exista o probabilitate mai mare sa asistam la o strapungere a suportului oblic si, prin urmare, una mai mica pentru o reactie pozitiva la prag. Divergenta negativa pret-ocilatorul reprezinta un alt argument pentru scenariul bearish. Vom avea confirmarea sa atunci cand cotatia va cobori sub 12.94, moment in care va fi delimitat un pattern "Peak Formation Low". In acest caz 12.5 va deveni o tinta de atins, existand posibilitatea ca pretul sa coboare chiar catre 12 lei (ret. Fib. 61.8%) in urmatoarele cca. 2 luni.
Pentru investitorii pe termen lung si foarte lung recomandarea este de pastrare a actiunilor din portofoliu, strapungerea rezistentei triunghiului simetric indicand potential de dezvoltare ascendenta si in urmatorii ani pentru acest simbol.
Pentru investitorii cu orizonturi de timp mai scurte ar putea fi o strategie inteleapta de a astepta confirmarea scenariului negativ (conturarea PFL) inainte de a lua o potentiala decizie de vanzare.