Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 iulie 2016

SNP - un prim semnal de acumulare

Titlurile Petrom au avansat cu +4.8% in aceasta saptamana de tranzactionare si au inchis la un nou maxim al ultimelor 6 luni. Depasirea High din luna martie a permis conturarea unei formatiuni "Trough Formation High" (TFH) care este bullish si atentioneaza asupra conturarii unui potential bottom major! Formatiunea candlestick "HA Buy" invita la cumparare, in conditiile in care ADX(14) si SAR() (nu apar in imagine) au emis, la randul lor, mesaje pozitive.
Deoarece volumele de tranzactionare se mentin in continuare scazute, semnalul nu este suficient de solid pentru o recomandare de cumparare intr-o singura etapa. In plus, deocamdata nu exista suficiente cotatii care sa testeze viabilitatea pragurilor pitchfork in aceasta miscare ascendenta care pare ca se naste. In aceste conditii, recomandarea este de a acumula aceste titluri cu doar aprox. 1/3 din suma rezervata pentru expunerea pe un simbol.
In ipoteza pozitiva, tinta este reprezentata de pragul psihologic 0.3, care ar putea fi atins dupa a doua jumatate a toamnei. Acest scenariu presupune ca nimic dezastruos nu se va petrece pe bursele internationale in aceasta perioada.
Ipoteza negativa are in vedere o epuizare a aprecierii pretului in preajma nivelului 0.28 si revenirea acestuia catre "Median Line" (ML).