Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 martie 2016

SNP - trendul negativ slabeste

Titlurile SN Petrom au incheiat saptamana cu o depreciere de -2.8%.Contractia cumulata de la inceputul anului este de -16.2%, mult mai mare decat a indicelui energetic BET-NG (-5.0%).
In graficul lunar de mai jos se observa ca pretul a inregistrat primul Higher High dupa mai bine de 7 luni de scaderi consecutive. Pe de alta parte, volumul ce va fi inregistrat la sfarsitul zilei de 31 martie va fi cel mai ridicat din ultimii 2 ani! Cum toate acestea se petrec in zona proiectie 100% a valului "1 or A", tendinta din perioada urmatoare ar trebui sa fie una de consolidare sau ascensiune. Aceasta ipoteza este intarita si de faptul ca in imediata apropiere a cotatiei curente se afla doua praguri importante de suport: Median Line (roz, descendenta) si WL-2 (albastru, ascendenta).
Pentru investitorii pe termen lung, acest context tehnic favorizeaza o intrare la cumparare. Deoarece nu este clar daca pretul va contura un bottom major (pattern "abc") sau va dezvolta un val Elliott "4", ar putea fi mai inteleapta adoptarea unei strategii de acumulare treptata de actiuni decat una de intrare la cumparare intr-o singura etapa.