Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 martie 2016

SNG - in fata unei potentiale contractii semnificative

Titlurile Romgaz s-au depreciat astazi cu -3.3%, pe fondul unei cresteri evidente ale volumului si volatilitatii. In conditiile in care benzile Bollinger sunt foarte inguste (tensiuni mari in pret), ne putem astepta la o revenire a pretului in intervalul  24.0-25.5 marginit de retragerile Fibonacci 38.2% si 61.8% aferente ultimului segment ascendent. Sistemul "ST Trades Advisor" identifica un context favorabil unor contractii semnificative pe termen foarte scurt. Cum oscilatorul zilnic a inregistrat un crossover negativ si se afla in divergenta negativa cu pretul putem considera alerta emisa ca pe un semnal de alarma! Sistemul "ST Directional Volume" indica, la randul sau, o tendinta accentuata de vanzare. Aceasta combinatie de semnale echivaleaza cu o recomandare Sell adresata speculatorilor agresivi. Exista si alte avertizari in acest sens pe care o sa ma marginesc doar sa le enumar:

SAR():
Interpretare:
- Semnal de schimbare a evolutiei pretului din bullish in bearish.

ROC(12):
Interpretare:
- Indicatorul ROC a devenit negativ. Pretul poate dezvolta un trend descendent.

Pattern CCI(20,6):
* Hook From Extremes - *
Interpretare:
- Este o formatiune care atentioneaza asupra atingerii unui potential top al pretului. Se anticipeaza o depreciere a pretului  in perioada imediat urmatoare.

Pattern candlestick:
* Top Reversal *
Interpretare:
- Avertizeaza asupra unei posibile schimbari negative in evolutia pretului. Poate fi conturat un top major. Semnalul este mai puternic daca pretul se afla in apropierea unui Higher High.
 Avand in vedere cele de mai sus, investitorii care au in vedere orizonturi mai lungi de timp ar trebui sa evite acumularea acestor titluri in perioada imediat urmatoare.