Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 ianuarie 2016

TEL - New Sell Signal

Desi au rezistat destul de bine tendintei bearish din acest inceput de an, evolutia din ultima saptamana a titlurilor Transelectrica reprezinta o avertizare privind noi potentiale contractii pe termen scurt. Observati ca pretul a ricosat din rezistenta reprezentata de linia 50% dintre "WL+1" si "UML" si a coborat sensibil sub pragul 27.7. Cum oscilatorul inregistrase deja o incrucisare negativa in zona de supracumparare cu linia sa de semnal, au fost intrunite conditiile pentru generarea unui nou semnal tehnic de vanzare in orizontul mediu de timp. Acest semnal este intarit de avertismentul emis de indicatorul ADX(14), care anticipeaza dezvoltarea unei miscari descendente puternice, dar si de pattern-ul candlestick "HA Sell -"!
Primul target al miscarii descendente este reprezentat de intervalul cuprins intre retragerea Fibonacci 38.2% si "UML", zona unde ne putem astepta la o reactie ascendenta. Daca acest obstacol va fi depasit, urmatoarea tinta este linia 50% dintre "Upper Median Line" si "Median Line". Acest suport are sustinerea mai multor niveluri Fibonacci, fapt care ii confera o soliditate sporita in fata primului. In plus, probabilitatea de a fi testat in lunile urmatoare este in crestere!
In final, precizez ca studiul dezvoltarii temporale a cotatie identifica intervalul aprilie - iulie ca fiind cel mai favorabil pentru conturarea unui bottom! In consecinta, o lichidare a pozitiilor curente si mutarea pe cash ar putea sa se dovedeasca o decizie inteleapta.