Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 decembrie 2015

SNP - La rascruce

In luna noiembrie, actiunile Petrom au inregistrat o noua contractie, superioara celor din precedentele doua luni (-6.6%). Aceasta este o atentionare bearish care indica o accelerare a trendului negativ curent. De altfel, evolutia din ultima zi de tranzactionare a determinat generarea unor semnale care anticipeaza o crestere a presiunii asupra pragului psihologic 0.3.
Pe de alta parte, cotatia a ajuns intr-o zona puternica de suport, despre care aminteam in analiza din urma cu aprox. doua luni. De aceea, urmatoarele saptamani vor fi hotaratoare in privinta evolutiei pretului pe termen mediu. Daca suportul nu va fi strapuns, probabilitatea de a asista la conturarea unui bottom major va fi ridicata. In cealalta ipoteza, depasirea pragului mentionat va conduce la o continuare a miscarii negative catre retragerea Fibonacci 61.8%, fapt transpuns intr-o depreciere de cca. -10%.
In aceste conditii, atat pentru speculatorii agresivi, cat si pentru cei care au in vedere orizonturi mai lungi, o reactie tehnica la pragul curent, insotita de o crestere a volumului si volatilitatii, va echivala cu generarea unui semnal Buy, intr-o strategie ce are in vedere o singura etapa de cumparare!