Faceți căutări pe acest blog

duminică, 2 august 2015

SIF5 - langa rezistenta pe termen lung

In urma cu doua saptamani, identificam un semnal de cumparare pe acest emitent in graficul saptamanal, adresat investitorilor pe termen mediu si lung. Daca aruncam insa o privire in graficul lunar descoperim si alte particularitati ale scenariului prezentat anterior.
In imaginea de mai jos se observa ca pretul evolueaza de cca. 6 ani in interiorul unui triunghi ascendent (galben), marginit superior de linia de reactie 1.97. Faptul ca in imediata apropiere se afla retragerea Fibonacci 38.2% (~2.10), aferenta trendului descendent din iulie 2007 - februarie 2009, confera putere acestei rezistente. Este motivul pentru care am recomandat in analiza precedenta o acumulare pana la strapungerea pragului.
Care sunt perspectivele pentru urmatorii ani?
Formatiunea graficul "Ascending Triangle" confera o probabilitate ridicata de validare a ipotezei pozitive, in care pragul strapuns este rezistenta. In acest caz, tinta majora pentru urmatorii ani devine retragerea Fibonacci 61.8% (~3.2), in imediata apropiere a careia regasim tinta formatiunii "Cup & Handle" (dezvoltata in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2014) si linia de reactie 3.07. Pana la acel nivel mai exista o tinta intermediara, reprezentata de retragerea 50% (~2.65), care se suprapune practic peste treapta "Half Target" a formatiunii "Cup & Handle".
Totusi, datorita faptului ca a fost depasita perioada optima de strapungere a triunghiului (0.5 - 0.75 din lungimea acestuia), nu ar trebui sa ne asteptam la dezvoltarea unui trend ascendent puternic dupa eventuala depasire a rezistentei. De altfel, volumele care insotesc miscarea pretului din ultimii 3 ani sugereaza mai degraba un scenariu care porneste de la o consolidare pana la o ascensiune lenta pentru urmatorii ani.

PS
Am preferat doar enumerarea tintelor de mai sus, in dauna celor oferite de pattern-ul "Ascending Triangle", deoarece nivelurile respective au mai multe sustineri logice.