Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 martie 2014

TGN - bullish

Titlurile Transgaz s-au apreciat cu +0.8% astazi si au atins cel mai mare pret de inchidere (Close) din acest an. Desi in orizontul mediu de timp evolutia ramane una laterala, strapungerea pragului superior al formatiunii "Bullish Pennant" (galben) anticipeaza continuarea tendintei ascendente pe termen scurt. Aceasta ipoteza este sustinuta de semnalele emise de o serie de indicatori cunoscuti ca MACD, Stoch, SAR, medii mobile. Primul target avut in vedere este reprezentat de linia de reactie 202.0, care se suprapune practic peste retragerea Fibonacci 78.6%.
Cum benzile Bollinger sunt deja inguste, o crestere a volatilitatii poate determina o atingere rapida a tintei previzionate (1-2 saptamani).
In final, mai adaug faptul ca, spre deosebire de titlurile financiare care pot fi in continuare afectate de conflictul din Crimeea, actiunile societatilor din sectorul energetic (TGN, TEL, SNG etc.) pot deveni mai atractive in ochii investitorilor pe termen mediu si lung tocmai datorita acestei conjuncturi!