Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 29 martie 2014

TEL: +10.0% potential de apreciere

Cotatia actiunilor TEL a crescut cu +9.4% in aceasta saptamana, impulsionata de anuntul privind dimensiunea dividendului propus (2.228 lei brut). Strapungerea rezistentei a fost insotita de un volum ridicat si a determinat generarea unei serii de semnale bullish din partea indicatorilor:

 Medii mobile:
- Bullish Golden Cross (Short Term)
Interpretare:
- Incrucisarea mediilor mobile simple de 3 si 7 saptamani identifica un potential de crestere a cotatiei in perioada imediat urmatoare.

MACD(12,26,9):
Interpretare:
- MACD a intersectat se jos in sus linia de semnal. Se pot inregistra  ascensiuni ale pretului in perioada urmatoare. Mesajul este mai puternic daca apare in urma unei evolutii descendente de durata a pretului.

RSI(14):
Interpretare:
- Indentifica o tendinta ascendenta a pretului. Pretul poate dezvolta un trend pozitiv.

ROC(12):
Interpretare:
- Actiunea a intrat intr-o prima zona de supracumparare.  Daca trendul ascendent nu este puternic, se indica apropierea de un top. Daca trendul este puternic indicatorul anticipeaza noi ascensiuni.

Pattern candlestick:
* HA Buy + *
Interpretare:
- Este un pattern bazat pe metoda Heikin-Ashi care anticipeaza o schimbare pozitiva in evolutia pretului.


Avand in vedere cele de mai sus, nivelul 17.2, identificat in precedenta analiza, s-a transformat intr-o tinta intermediara. Exista motive tehnice suficient de puternice ca ascensiunea pretului sa continue catre 18.3-18.65. In acest interval intalnim atat retragerea 61.8%, aferenta trendului negativ din perioada martie 2011 - noiembrie 2012, cat si doua extensii Fibonacci importante.
De aceea, este recomandabil ca, in momentul in care cotatia va intra in aceasta zona, sa fie inchis un procent de cel putin 50% din pozitiile detinute!