Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 octombrie 2009

Analiza SIF5

Incet, incet, ne apropiem de momentul prabusirii cotatiei SIF5. Ultimele doua zile au insumat o depreciere de aprox. -9%. Pe termen scurt putem considera ca actiunea se afla inca in interiorul intervalului de consolidare, la limita sa inferioara.
Sa vedem in continuare la ce trebuie sa ne asteptam pentru perioada urmatoare.







Asa cum se vede in acest prim grup de grafice, ieri au fost rupte doua suporturi grafice: unul pe termen mediu (cel negru) si unul pe termen foarte scurt (cel albastru). Mai important este faptul ca miscarea de penetrare a fost insotita de un Gap Down si de un volum mai mare cu 50% decat media la 21 de zile, fapt ce a generat un puternic semnal de vanzare. Acest Gap poate fi considerat un Breakaway Gap (Gap de rupere) si anticipeaza o continuare accelerata a evolutiei negative.
Luand in considerare cele de mai sus, cea mai probabila ipoteza este aceea de depreciere accelerata a pretului in perioada urmatoare. Suportul rosu orizontal poate determina o corectie pozitiva, insa va fi dificil sa opreasca aceasta prabusire!








In cel de-al doilea grupe de grafice se poate observa ca pragul rosu se afla la nivelul retragerii Fibonacci 61,8% aplicata ultimului segment ascendent. Acest fapt transforma acest nivel intr-unul deosebit de important pentru confirmarea unui trend negativ!
Indicatorul JRSX a ajuns la suport si poate anticipa cu 1-2 zile in avans ruperea acestui prag.
MACD evolueaza deja in teritoriu negativ de cca. 2 saptamani.

Concluzie:
Mentinerea pozitiilor Long in cazul acestui emitent se poate dovedi deosebit de paguboasa in conditiile actuale. O scadere a pretului sub pragul psihologic 0,8 este foarte plauzibila in conditiile in care suportul orizontal rosu va cadea!
Este recomandabil sa se astepte strapungerea pragului inainte de a se lua o decizie de vanzare totala!